بیماری سلیاک در بزرگسالی Fundamentals Explained
بیماری سلیاک در بزرگسالی Fundamentals Explained
Blog Article
یکی از اصلی ترین دلایل بیماری سلیاک وراثت است و کسانی که سابقه خانوادگی داشته اند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
برخی از بیماریهایی که باعث سلیاک در کودکان میشوند عبارتند از:
ممکن است به نظر برسد که قرمز رنگ محتملتری برای این نوع نگرانی است، اما از آنجایی که مدتی طول کشیده است، رنگ قدیمیتر و در نتیجه تیرهتر است.
بر اساس جواب آزمایش خون، پزشک برای تشخیص قطعی بیماری درخواست اندوسکوپی میکند.
زمانی که پرزهای روده آسیب ببینند، بدن قادر به جذب مواد مغذی غذاها نخواهد بود. عدم توانایی بدن در جذب مواد مغذی باعث ایجاد سوء تغذیه و مشکلات دیگری همچون آسیب رودهای دائم خواهد شد. باید تمام غذاهای دارای پروتئین گلوتن را از رژیم غذایی کودکان مبتلا به سلیاک حذف کرد. غذاهای دارای پروتئین گلوتن شامل اکثر نانها، مواد غذایی پخته شده و غذاهایی که در آنها از گلوتن به عنوان مادهی تثبیت کننده استفاده میشود، است.
● برای اکثر افراد مبتلا به بیماری سلیاک، تغییر به رژیم غذایی بدون گلوتن علائم را تا حد زیادی بهبود می بخشد و فرد ممکن است طی چند روز یا چند هفته متوجه بهبودی شود.
همانگونه که پیش از این گفته شد، داشتن یک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای کودکان مبتلا به سلیاک ضروری است.
○ آسیب عصبی در اندامها، به نام نوروپاتی محیطی، که میتواند باعث گزگز در پاها شود.
دلایل دیگر و کمتر جدی نیز برای این تغییر رنگ وجود دارد. غذاهایی مانند چغندر، زغال اخته، ژلاتین قرمز یا آب گوجه فرنگی نیز می توانند باعث رنگ قرمز مدفوع شوند.
● بسیاری از غذاهای فرآوری شده می توانند حاوی گلوتن باشند، از جمله:
تشخیص نارسایی در رشد نوزاد، به این معنی نیست که کودک مبتلا به بیماری سلیاک است. در واقع آیا بیماری سلیاک کشنده است دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث تاخیر در رشد و عدم وزن گیری نوزاد میشود.
بیماری سلیاک و دیابت انواعی از بیماری های خود ایمنی هستند که درهر کدام از آنها سیستم ایمنی به نقطه مشخصی از بدن حمله می کند.
تشخیص نارسایی در رشد نوزاد، به این معنی نیست که کودک مبتلا به بیماری سلیاک است. در واقع دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث تاخیر در رشد و عدم وزن گیری نوزاد میشود.
مدفوع رنگ پریده همچنین می تواند از عوارض جانبی برخی داروها مانند داروهای ضد اسهال باشد. در هر صورت اگر ادامه داشت با پزشک مشورت کنید.